Raad 21 december in vier interviews

Raad 21 december in vier interviews
Foto RTV Seaport / Peter Denkema

Afgelopen donderdag 21 december hield de gemeenteraad zijn laatste vergadering van 2017. Hieronder vier interviews over een aantal van de onderwerpen die aan de orde kwamen.

De beheerders Rob Kortekaas en van de ruïne van Brederode vroegen in opvallende kledij om aandacht voor cultuur en geschiedenis in het algemeen en de Santpoortse ruïne en zijn activiteiten in het bijzonder:

Inspreker en oud-raadslid Johan van Ikelen maakt zich zorgen over de inrichting van de openbare ruimte in het gebied van de Venusstraat en Eenhoornstraat in IJmuiden:

Raadslid Sander Smeets (D66) over zijn voorstel voor een vuurwerkshow in de nieuwjaarsnacht en de proef met de blauwe parkeerzone bij het winkelgebied van Santpoort-Noord, die voor onrust heeft gezorgd bij de omwonenden:

Fractievoorzitter Annekee Eggermont van CDA Velsen over het verdwijnen van de spoedpost bij het Spaarne Gasthuis locatie noord (op de grens van Haarlem en Velsen) en over de gang van zaken bij de besluitvorming over de verordening maatschappelijke zorgverlening in de drie IJmond-gemeenten, waarbij het CDA voor een amendement en stemde dat uiteindelijk zowel in Velsen als in Beverwijk en Heemskerk werd aangenomen: