Burgemeester over toekomst Witte Theater

Burgemeester over toekomst Witte Theater
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Tijdens de kerstmarathon uitzending ter gelegenheid van het afscheid van het Witte Theater gaf burgemeester Frank Dales een toelichting op de reden van verkoop. Omdat een ervaren ondernemer niet in staat was om het pand met succes te exploiteren, wordt het aanhouden van het industrieel en cultuur erfgoed een te kostbare aangelegenheid.

Slopen komt niet in het toekomstscenario voor. Wel heeft aantal ondernemers medio december ideeën aangeleverd om het gebouw een nieuw leven te geven. De komende maanden wordt onderzocht welke plannen het meest passen in de wet- en regelgeving. De burgemeester verwacht dat er in het voorjaar meer bekend zal worden.

Later deze dag was Conny Braam in de uitzending. Zij deed een oproep aan de luisteraars om het gebouw te kraken. “Dat is al eens een keer in de geschiedenis gebeurd en daarna heeft het gebouw zijn culturele bestemming gekregen. Kennelijk moet dat nog een keer gebeuren”.

%d bloggers liken dit: