Kerst- en wintergroenexcursie Velserbeek

Kerst- en wintergroenexcursie Velserbeek

Waar komt de fascinatie over de kerstboom en ander wintergroen toch vandaan en waarop is deze gebaseerd? Wie hier meer over wil weten kan deelnemen aan de kerst- en wintergroenexcursie die IVN Zuid-Kennemerland op zondag 17 december organiseert op landgoed Velserbeek.

Tijdens de excursie is er veel aandacht voor de historische en landschappelijke elementen in het landgoed. De natuurgids neemt deelnemers mee op een zoektocht naar de inheemse wintergroene bomen met een uitstapje naar zowel de Germaanse als de christelijke achtergrond van het kerstfeest.

De kerstboom ontbreekt hierbij niet. De excursie vindt plaats op zondag 17 december en start om 13.00 uur. Het vertrekpunt is de theeschenkerij van koetshuis Velserbeek. De duur is zo’n twee uur en aan het evenement zijn geen kosten verbonden. Honden kunnen niet mee. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

%d bloggers liken dit: