Fondsenloket voor organisaties in IJmond

Fondsenloket voor organisaties in IJmond
© Foto RTV Seaport/PR

Verenigingen, organisaties en inwoners in de IJmond kunnen vanaf 2018 gemakkelijker zoeken naar geld voor hun activiteiten. Via de websites van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen kunnen zij straks een databank raadplegen met alle informatie over fondsen en regelingen.

Regelmatig kloppen maatschappelijke organisaties aan bij de gemeente als zij op zoek zijn naar alternatieve financiering voor hun activiteiten, projecten of investeringen. Niet alleen met het doel om meer geld binnen te krijgen, maar ook om minder afhankelijk te zijn van gemeentelijke subsidie.

Daarom zijn de IJmondgemeenten in zee gegaan met Vindsubsidies.nl. Dit bedrijf heeft een landelijke digitale database ontwikkeld: het fondsenloket. Hierin staan vrijwel alle fondsen en regelingen. Organisaties en verenigingen kunnen deze vanaf 2018 eenvoudig raadplegen en gebruiken via de website van de gemeente. Ook is het mogelijk om direct een aanvraag bij een fonds in te dienen.

Vindsubsidies actualiseert dagelijks de database van het fondsenloket en zorgt voor dagelijkse nieuwsvoorziening met het belangrijkste Europese, nationale, en regionale subsidienieuws.

%d bloggers liken dit: