Kunst, cultuur & verbinding in Plein 45

Kunst, cultuur & verbinding in Plein 45
Foto RTV Seaport / Dennis Gouda

Hoe groot is de verbinding tussen de inwoners van Velsen? Wat heeft de gemeente er voor over om gerenommeerde instellingen als de Schouwburg en het Kunstencentrum open te houden? Of moeten vooral nieuwe en particuliere initiatieven op kunstgebied gesteund worden?

Deze en vele andere vragen werden gesteld in de zesde en voorlopig laatste aflevering van de tv-talkshow Plein 45 met als thema kunst, cultuur en verbinding in Velsen, die nu is te zien op de website en zender van RTV Seaport.

De opnames waren deze keer in de 100-jarige Dorpskerk Santpoort en de gasten burgemeester Frank Dales, kunstwethouder Robert te Beest, de fractievoorzitters Iskandar Sitompul (Groen Links), Marianne Poen (PvdA) en Jeroen Verwoort (VVD), cultuurondernemers Koen van der Wel en Eline Schmidt van KOEL Creative Productions en voorzitter Ruud Hirdes van de Dorpskerk, die er ook voor de cultuur en verbinding wil zijn.

Ter afwisseling was er muziek; een gezongen voorproefje van de Grote Kerstshow van KOEL op 16 en 17 december in de stadsschouwburg Velsen.

De aflevering van ruim een uur is in ook te zien via Ziggo kanaal-40 van RTV Seaport op donderdag 14 december om 16 uur, vrijdag 15 december om 20 uur, zaterdag 16 december om 16 uur, zondag 17 december om 20 uur en maandag 18 december om 10 uur.