‘Pop-Up Kerst Kerk’in de bibliotheek

‘Pop-Up Kerst Kerk’in de bibliotheek
Foto RTV Seaport/PR

Vanavond 5 december vertrekt Sinterklaas naar Spanje en richt men zich op de kerst, een feest van licht en vrede. Overal ter wereld wordt dit gevierd. In de hal van de centrale bibliotheek van Velsen in IJmuiden laten een aantal kerken van Velsen vanaf zaterdag 9 december zien wat kerstmis voor hen betekent.

In de weken voor kerst openen zij daar een pop-up Kerst Kerk. Er is een grote kerststal, want het kerstfeest begint met de geboorte van Jezus in een stal. Ook zijn er kerstbomen vol met lichtjes en kerstwensen. Bezoekers van de bibliotheek en iedereen die even langs wil komen kan een kerstwens meenemen of er één toevoegen.

De kerken delen ook informatie uit over alle kerstvieringen die er deze maand gehouden worden. In december heeft iedereen het druk met de kerstboodschappen. De kerken delen op deze manier hun ‘kerstboodschap’ uit. De ‘pop up Kerst Kerk’ is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek van zaterdag 9 december tot en met zaterdag 23 december.