IJmondpad genomineerd voor beste wandelroute

IJmondpad genomineerd voor beste wandelroute
Foto RTV Seaport/PR

Wandelen is de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. Het Wandelnetwerk Noord-Holland maakt dat op een makkelijke manier mogelijk. Onderdeel van het wandelnetwerk is het IJmondpad dat één van de 10 genomineerde routes is voor de titel ‘wandelroutes van het Jaar 2018’
De VVV’s maken op 10 februari 2018 tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de beste nieuwe wandelroute van Nederland en België bekend.

Om wandelen in Noord-Holland nog makkelijker te maken, trekt de provincie € 1.000.000 uit om het netwerk met ruim 2000 kilometer uit te breiden.
Sinds 2010 wordt in Noord-Holland gewerkt aan een samenhangend, mooi en makkelijk te gebruiken wandelnetwerk. Op dit moment is er ruim 2.500 km aan wandelroutes die op een herkenbare manier zijn bewegwijzerd. Uit onderzoek van Recreatie Noord-Holland, die het wandelnetwerk beheert, blijkt dat het netwerk in de Kop van Noord-Holland, de regio Alkmaar, Midden-Kennemerland en Laag Holland vrijwel sluitend is.

Wandelnetwerk Noord-Holland
Vanaf goed bereikbare startpunten wijst het Wandelnetwerk Noord-Holland de wandelaars de weg over de mooiste wandelpaden. Vanaf de startpunten kunnen verschillende gemarkeerde routes gevolgd worden. Ook kan men, vergelijkbaar met het fietsknooppuntennetwerk, zelf de lengte en de omgeving van de wandeling kiezen. Meer informatie over het Wandelnetwerk Noord-Holland staat op de website www.wandelnetwerknoordholland.nl.