Slechts 3 maanden slapen in strandhuis

Slechts 3 maanden slapen in strandhuis
Foto RTV Seaport/PR

De mededeling dat de gemeente van plan is de overnachtingsregels op het IJmuiderstrand te gaan handhaven, is als een bom ingeslagen bij de eigenaren van de strandhuisjes. Al sinds jaar en dag wordt gedurende het hele seizoen van 1 april tot 1 oktober op het strand geslapen.

In 2015 is een nieuw bestemmingsplan Zeezicht vastgesteld. Daarin is bepaald dat alleen in de maanden juni, juli en augustus geslapen worden. ‘Je zal maar net een huisje hebben aangeschaft en er van uitgaan dat je met Pasen en twee weken meivakantie door kan brengen op het strand’, aldus één van de gepikeerde bewoners. Het is nog onduidelijk hoe en wanneer er gehandhaafd gaat worden.

Jeroen Verwoort, fractievoorzitter van de VVD, heeft naar aanleiding van het voornemen vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. Volgens hem heeft het voornemen tot handhaven verstrekkende gevolgen. Hij heeft gevraagd hiermee te wachten, zodat het bestemmingsplan op dit punt gewijzigd kan worden.