Raad neemt begroting aan met applaus

Raad neemt begroting aan met applaus
foto RTV Seaport

De begroting 2018 is donderdag met applaus en zonder tegenstemmen door de gemeenteraad aangenomen. Het ingediende amendement en drie van de vier ingediende moties haalden het niet.

Alleen een (aangepaste) motie van Groen Links en LGV over het sneller doorvoeren van energiezuinige straatverlichting kreeg de meerderheid van stemmen.

De meeste aandacht was er nog voor Forza IJmond en zijn enige raadslid Sander Scholts. Deze partij had tot ergernis van de andere fracties buiten de raadzaal om in de sociale media veel kritiek geuit, maar wilde tijdens de begrotingsraad geen beschouwing houden en stemde uiteindelijk zonder inhoudelijke toelichting toch in met de begroting.

De integrale uitzending van de raadsvergadering wordt op Ziggo Kanaal 40 herhaald op komende zaterdag en zondag om 10 uur en maandag om 17 uur. Daarnaast vanaf dit weekend terug te zien op www.rtvseaport.nl via Uitzending Gemist. Een samenvatting aan de hand van enkele interviews volgt.