Boek over bouw van de nieuwe zeesluis

Boek over bouw van de nieuwe zeesluis
© RTV Seaport / Rijkswaterstaat

Na maanden van voorbereiding verschijnt maandag 6 november het boek ‘Een nieuwe voordeur; de bouw van de grootste sluis ter wereld’. Daarin behandelen de auteurs Kees de Boer, Pieter van Hove en Gwendelyn Luijk van IJmuider Courant/Dagblad Kennemerland dit reuzen project in de monding van het Noordzeekanaal. Ook gaan zij in op de gevolgen voor de gebruikers en omwonenden van de sluis.
Deze verhalen, aangevuld met de geschiedenis van het sluizencomplex en SHIP (het informatiecentrum over het Noordzeekanaalgebied en de nieuwe sluis) zijn nu gebundeld in een handzaam boek. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: de revolutionaire manier van bouwen, de gevolgen voor de sleepdiensten, het Loodswezen, de Vletterlieden, de bewoners en de landelijke inpassing van het sluizencomplex. De auteurs spraken hiervoor met tal van mensen die direct of indirect met de sluis te maken hebben.
Het boek kost ca. 13,25 euro en is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in IJmuiden en Santpoort en in SHIP aan de Noordersluisweg in IJmuiden.