Pianomuziek in ’t Mosterdzaadje

Pianomuziek in ’t Mosterdzaadje
Foto RTV Seaport/PR

Het Prinsengracht Piano Quartet brengt op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur voor het eerst een bezoek aan ‘t Mosterdzaadje en speelt er muziek van Joaquin Turina, Frank Bridge en Gabriel Fauré. De pianist en componist Carlos Bianchini uit Barcelona is op zondag 29 oktober om 15 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje

Het Prinsengracht Piano Quartet maakt vrijdagavond een muzikale wereldreis waarin de kleuren van Spanje, Engeland en Frankrijk worden verenigd. Bijzonder is het originele en nog weinig uitgevoerde kwartet van Turina. Het Prinsengracht Piano Quartet werd in januari 2015 opgericht door de jonge Spaanse meesterpianist Carlos Guerrero. Met drie bevriende en ervaren internationaal actieve musici deelt hij een grote liefde voor het pianokwartet repertoire.
Zondagmiddag speelt de pianist Carlos Bianchini zijn eigen composities die met veel lof wereldwijd zijn ontvangen. Niet alleen zijn werk maar ook de uitvoering ervan maakt dat hij wordt omschreven als brenger van ‘een gevoel van vreugde’.Elementen uit de Jazz en Wereldmuziek worden in zijn composities weerspiegeld.

’t Mosterdzaadje aan de Kerkweg in Santpoort is vanaf een half uur voor aanvang geopend. toegang is vrij een bijdrage is welkom.