Start feest 100 jaar Dorpskerk Santpoort

Start feest 100 jaar Dorpskerk Santpoort
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Met een geanimeerde receptie is zaterdagmiddag de jubileum-feestweek van de honderdjarige Dorpskerk in Santpoort-Noord officieel van start gegaan.

Voorzitter Ruud Hirdes opende de week met een korte toespraak, waarin hij memoreerde wat de protestante kerk in Santpoort-Noord in de afgelopen eeuw allemaal had overleeft. Daarna ging hij in op de uitdagingen die er liggen voor de kerkgemeenschap en haar gebouw aan de burgemeester Enschedelaan 65 om ook de komende eeuw te kunnen overleven.

Vervolgens vroeg Hirdes aandacht voor de speciale glossy die er vanwege het juibleum is gemaakt en huis aan huis in het dorp is verspreid en voor de expositie van Fotokring Polderlicht in zijn kerk. Het ene deel van de foto’s betreft objecten en elementen van het kerkgebouw, het ander deel is geïnspireerd op kerkelijke thema’s zoals rechtvaardigheid, barmhartigheid en liefde. De fototentoonstelling is tot en met 28 oktober te bezichtigen.

Naast de glossy en de expositie zijn er deze komende week diverse activiteiten, variërend van een lezing over het glas-in-lood in de kerk door de voormalige dorpsdominee Henk Reefhuis tot diverse concerten.

%d bloggers liken dit: