Funrunnen door industrieel cultuurgebied

Funrunnen door industrieel cultuurgebied
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Hardlopen door het meest karakteristieke deel van IJmuiden; zestig enthousiastelingen gingen zondagmiddag de uitdaging aan en trotseerden het herfstachtige weer met stevige buien en een stevige wind tijdens de allereerste Havenrun.

Het evenement, onderdeel van de Week van de Industriecultuur van van de provincie Noord-Holland en de gemeente Velsen, werd georganiseerd door atletiekvereniging Suomi.

Vooraf deden de deelnemers en degelijke warming-up op de ritmische klanken van de live-band, waarmee de status van een ‘funrun’ nog eens werd onderstreept. Dat bleek ook onderweg, want er werd niet te fanatiek gelopen, soms gewandeld en netjes op elkaar gewacht, bijvoorbeeld voor een fotomoment bij het Semafoor waarbij zowaar de zon scheen. Na 5 kilometer en 45 minuten was de groep terug bij de start, waar het met muziek werd onthaald.

Daarna verplaatste het hele gezelschap van deelnemers, organisatoren en muzikanten zich naar Base Cooking aan de Halkade, waar de opbrengst van het inschrijfgeld werd overhandigd aan Telstar Thuis in de Wijk. Deze maatschappelijke stichting mag 300 euro op zijn rekening bijschrijven om te gebruiken voor diverse sportieve projecten. Daarmee werd de eerste Havenrun in meerdere opzichten een succes.

Zie de foto’s van onze fotografen Ton van Steijn en Dennis Gouda.

%d bloggers liken dit: