Start vaartocht Reddingsbrigade in donker

Start vaartocht Reddingsbrigade in donker
Foto RTV Seaport/Jaap Bakker

Het was zaterdagmorgen nog donker toen het startschot werd gegeven door de directeur van Reddingsbrigade Nederland Koen Breedveld geeft in de jachthaven Seaport Marina. Met het afsteken van lichtkogels vertrokken zeven boten met vijftig lifeguards richting sluizen om dit weekend deel te nemen aan de vaartocht van ruim 100 km. De vaartocht eindigt zondagmiddag in de miniatuurstad Madurodam.
Zondagmorgen vertrekt de vloot vanuit Leimuiden waar overnacht wordt. De tocht vindt plaats in het kader van het 100 jaar bestaan van Reddingsbrigade Nederland. Met de tocht wordt geld opgehaald voor het lesgeld voor kinderen die om financiële redenen geen zwemdiploma kunnen halen.
Oud Olympisch- en Wereldkampioen Openwaterzwemmen Maarten van der Weijden zwemt zondag mee vanaf het Malieveld in Den Haag tot aan Madurodam. Daar onthult hij samen met de loco-burgemeester van Madurodam de miniatuur reddingspost.