Opening week van de Industriecultuur

Opening week van de Industriecultuur
Foto : RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

Met een bijzondere performance Ode aan de Industriecultuur van Egon Kracht is vrijdagavond De Week van de Industriecultuur van start gegaan in beeldenpark Een Zee van Staal.

De Provincie Noord-Holland en de buurgemeenten Beverwijk en Velsen waren daarbij vertegenwoordigd door gedeputeerde Van der Hoek en de wethouders De Rudder van Beverwijk en Te Beest van Velsen.

In de herfstvakantie van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober vinden in IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad tal van activiteiten plaats. Met een bomvol cultureel programma van onder meer theatervoorstellingen, haventochten, muziek, culinaire rondleidingen, bedrijfsexcursies en spectaculaire lichtprojecties laat het Noordzeekanaalgebied zijn rijke industriƫle verleden, heden en toekomst zien.

In navolging van vorig jaar zullen een aantal iconen van de IJmuidense industriecultuur worden verlicht. De watertoren aan de Dokweg, het Zee-en Havenmuseum en het vuurtorenkoepeltje langs het Noordzeekanaal. Het volledige programma is te vinden op www.industriecultuur.nl

%d bloggers liken dit: