Vaartocht in kader van 100 jaar Reddingsbrigade

Vaartocht in kader van 100 jaar Reddingsbrigade
Foto: RTV Seaport/PR

De directeur van Reddingsbrigade Nederland Koen Breedveld geeft zaterdagmorgen 21 oktober om 08.30 uur in jachthaven Seaport Marina het startschot voor een vaartocht van IJmuiden naar Madurodam. De tocht vindt plaats in het kader van het 100 jaar bestaan van Reddingsbrigade Nederland.
Vijftig lifeguards in open boten varen zaterdag en zondag via de binnenwateren een afstand van ongeveer 100 kilometer met als einddoel de miniatuurstad Madurodam. Hiermee willen ze geld ophalen voor kinderen die om financiƫle redenen geen zwemdiploma kunnen halen.
Oud Olympisch- en Wereldkampioen Openwaterzwemmen Maarten van der Weijden zwemt zondag mee vanaf het Malieveld in Den Haag tot aan Madurodam. Daar onthult hij samen met de loco-burgemeester van Madurodam de miniatuur reddingspost.