Deelnemers Tata Steel Chess Tournement 2018 bekend

Deelnemers Tata Steel Chess Tournement 2018 bekend
Foto RTV Seaport/PR

Wereldkampioen Magnus Carlsen en oud-wereldkampioenen Viswanathan Anand, Vladimir Kramnik en Hou Yifan nemen deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2018, zo heeft de toernooiorganisatie bekendgemaakt. Zowel Carlsen als Anand hebben het Tata Steel Chess Tournament vijfmaal gewonnen. In januari treffen ze in Wijk aan Zee onder meer Anish Giri en Wesley So, winnaar in 2017.
De 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 tot en met 28 januari 2018. In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op woensdag 17 januari in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en op woensdag 24 januari in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Alle speeldagen, zowel die in Wijk aan Zee als die in Groningen en Hilversum, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.