Beeckestijn bloeit in het voorjaar

Beeckestijn bloeit in het voorjaar
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Donderdagmorgen hebben 70 leerlingen van de Jan Campertschool uit Driehuis samen met de boswachter en tuinvrijwilligers stinzenbollen geplant in de tuinen van Landgoed Beeckestijn. De plantactie is onderdeel van een 10-jarig versterkingsplan van Natuurmonumenten om de aantrekkelijkheid van Beeckestijn voor binnen- en buitenlandse bezoekers verder te verbeteren. Vanaf het vroege voorjaar staat Beeckestijn in bloei.

Stinzenbollen
Buitenplaats Beeckestijn heeft de grootste collectie stinzenplanten van Nederland. Deze planten zijn rond de tweede helft van de 19e eeuw aangeplant op landgoederen, buitenplaatsen, states en herenboerderijen en hebben zich tot op de dag van vandaag weten te handhaven. De mix van stinzenbollen die nu op Beeckestijn geplant wordt, bestaat onder meer uit sneeuwklokjes, krokussen, sneeuwroem, narcissen, winterakonieten, sterhyacinten en kievitsbloemen.