Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers

Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers
Foto Ko van Leeuwen

In de herfstvakantie van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober vinden in IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur. Met een bomvol cultureel programma van onder meer theatervoorstellingen, haventochten, muziek, culinaire rondleidingen, bedrijfsexcursies en spectaculaire lichtprojecties laat het Noordzeekanaalgebied zijn rijke industriële verleden, heden en toekomst zien.
In navolging van vorig jaar zullen een aantal iconen van de IJmuidense industriecultuur worden verlicht. De watertoren aan de Dokweg, het Zee-en Havenmuseum en het vuurtorenkoepeltje langs het Noordzeekanaal. In samenwerking met lokale ambachtelijke aanbieders zal er een bijzonder pop-up diner ontstaan. Dit diner is georganiseerd als een “running dinner”, en voert je langs drie bijzondere locaties in IJmuiden met een rijke link naar de industriecultuur.
En een Haventocht in een snelle RIB boot door de haven van IJmuiden langs Forteiland IJmuiden, Tata Steel en bewonder de industriële skyline van IJmuiden vanaf het water!
Het volledige programma is te vinden op www.industriecultuur.nl