Scholieren ontdekken Stadsschouwubrg

Scholieren ontdekken Stadsschouwubrg

Voor alle derde jaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs Velsen wordt jaarlijks het Rondje Cultuur georganiseerd, met als doelstelling de leerlingen kennis te laten maken met de cultuur in hun gemeente: de verschillende locaties en de verschillende disciplines. Dit najaar bezoeken het Technisch College, de Duin & Kruidberg Mavo en het Vellesan College in dit kader de Stadsschouwburg Velsen.
Tijdens het Rondje Cultuur worden in alle hoeken en gaten van de schouwburg workshops gegeven. Zo werd er maandagmorgen in de artiestenfoyer gerapt en gingen de kleedkamers open voor een cursus grime en stond er in de grote foyer een DJ-set waarop de aspirant Armin van Buuren zijn talent kon laten zien. Ruim een miljoen kijkers zagen hoe Dennis de Groot in ‘Popster’ een papieren pop tot leven bracht. Tijdens Rondje Cultuur gaat hij met de scholieren in de REX-foyer aan de slag om een echte speelpop te maken.