Wisselprijs voor oprichters Veeking Theaterproducties

Wisselprijs voor oprichters Veeking Theaterproducties
© Foto Marco Mekenkamp

Jerry Veenendaal en Claudia Kingma hebben samen De Veeker gekregen. Ze kregen deze wisselprijs, voor mensen die veel betekend hebben voor amateurtheater in de regio. De prijs werd uitgereikt door Bob Groos en Mieke Koers van het Kraaktheater in Driehuis, na afloop van de laatste voorstelling van ‘De goede dood’ door Veeking Theaterproducties.
Jerry Veenendaal, de regisseur van deze aangrijpende tragikomedie, toonde zich een groot spreker door de kortste speech ooit te houden. Hij zei, nadat hij de prijs ontvangen had: “Bedankt!” Dat leverde hem een open doekje op van het uitverkochte Kraaktheater.
Veenendaal en Kingma zijn de oprichters van Stichting Veeking Theaterproducties dat precies tien jaar geleden werd opgericht en sindsdien tal van bijzondere theaterproducties en -activiteiten heeft ontplooid, zoals het Watertorenfestival en het Kennemer Eenakter Festival.