50e jaarmarkt Oud Velsen

50e jaarmarkt Oud Velsen
RTV Seaport / Foto: Ton van Steijn

Wat ooit begon als pinkenveiling in samenwerking met de boeren uit de omgeving is uitgegroeid tot een compleet dorpsgebeuren voor boeren, burgers en buitenlui uit de hele omgeving.

Ieder jaar komen er mensen uit heel Velsen en ver daar buiten om hun slag te slaan bij de marktkramen, kindervrijmarkt en speciale kerkkramen. Van de kerkkramen is de opbrengst in zijn geheel bestemd voor het behoud van het eeuwenoude kerkgebouw. Speciaal voor dit jubileum is er Engelmundusbier gebrouwen. Het bier is gebrouwen bij Santpoorts Bier, dus lokaal gebrouwen en gebotteld. Van 10 tot 16 uur lieten koren, theater- en muziekverenigingen van zich horen voor het oude Raadhuis. In het Raadhuis zelf was een expositie te zien over het oude dorp Velsen, georganiseerd door de Stichting Dorp Velsen, die ook 50 jaar bestaat. Dat deze jubileumeditie van de jaarmarkt door burgemeester Frank Dales werd geopend gaf de dag een extra feestelijk tintje. Ondanks de regen was het toch gezellig!