Operatie Steenbreek van start

Operatie Steenbreek van start

Vrijdag 22 september hebben kinderen van groep 4 en 5 van basisschool De Boekanier in IJmuiden stoeptegels van het schoolplein gehaald en een nieuwe boom geplant. Zo willen zij iedereen bewust maken van de nadelige gevolgen van te veel stoeptegels op pleinen, in tuinen en in de openbare ruimte. Deze handeling is tevens de start van Operatie Steenbreek.
Tijdens hoosbuien, waar we steeds vaker mee te maken hebben, komt er in korte tijd veel water in het riool. Minder tegels helpen om het regenwater sneller af te voeren waardoor er minder overlast ontstaat. Elke groene tuin levert ook een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de buurt. En door stijgende temperaturen, veroorzaakt door klimaatverandering, wordt het ook steeds warmer. Groene tuinen zorgen voor meer verkoeling in de zomer.

De gemeente en het Pieter Vermeulen Museum moedigen inwoners, scholen en instellingen aan om hun tuin, schoolplein of buitenruimte in te richten met veel planten, struiken en bomen en minder met tegels.
‘Tegels eruit – Groen eri

%d bloggers liken dit: