Telstar piept, kraakt en wint

Telstar piept, kraakt en wint
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Het ging piepend en krakend, het spel van Telstar tegen FC Den Bosch vertoonde vrijdagavond pieken en dalen, maar uiteindelijk tekenden de Witte Leeuwen met 3-2 voor de eerste zege van het seizoen.

Na de eerdere vier gelijke spelen staat de Velsense club nu met 7 punten op de tiende plek en dus net in het linker rijtje van de Jupiler League. ‘De beste seizoenstart sinds zeven jaar’, aldus een trotse directeur Pieter de Waard. ‘En minstens zo belangrijk: we zijn na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen!’

Even leek het een gemakkelijk avondje te worden voor de Velsenaren, die al in de vierde minuut op voorsprong kwamen door goed doorgaan van Melvin Platje, waarbij de scheidsrechter goed voordeel gaf, enĀ een goede voorzet op de Luxemburgse international en sterspeler Gerson Rodrigues, die de bal eenvoudig kon binnenlopen.

Lang duurde de voorsprong niet. Nog voor de 10e minuut wist FC Den Bosch uit de eerste echte aanval gelijk te maken. De gasten namen vervolgens het initiatief over en hadden tot twee keer toe op voorsprong moeten komen, maar Telstar-goalie Rody de Boer hield zijn ploeg knap op de been. En opeens was daar een mooie aanval van de Witte Leeuwen waarbij de bal voor de voeten viel van Platje. Hij aarzelde niet en ramde binnen: 2-1.

Na de rust pakte FC Den Bosch weer het initiatief. Het leidde niet direct tot hele grote kansen, maar Telstar had het erg moeilijk. Het was Dennis Kers die de bezoekers na ongeveer een uur op gelijke hoogte bracht. Wat volgde was een gevecht waarin de Amerikaanse spits Novakovich uiteindelijk de wedstrijd besliste. Hij speelde zich mooi vrij en werd onreglementair gestuit. De penalty was voor de spits een koud kunstje: 3-2.

Komende woensdag speelt Telstar voor de beker in Noordwijkerhout tegen VVSB, Daarna wacht op maandag 25 september de zware uitwedstrijd tegen Jong-Ajax, de huidige koploper van de Jupiler League.

%d bloggers liken dit: