Informatiecentrum Ship overtreft verwachting

Informatiecentrum Ship overtreft verwachting
© Foto RTV Seaport/PR

Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft vandaag de 25.000e bezoeker verwelkomd. De heren Wijdogen en Mouthaan waren de gelukkigen. Zij werden met een grote bos bloemen ontvangen door Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland en Pieter de Waard, directeur van Telstar.
SHIP, dat 31 maart 2017 haar deuren opende, hoopte op jaarbasis tussen de 30.000 en 50.000 bezoekers. Met de 25.000e bezoeker binnen een half jaar heeft het informatiecentrum nu al het te verwachten bezoekersaantal overtroffen.
SHIP vertelt alles over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden, de grootste in de wereld, en reilen en zeilen in het Noordzeekanaalgebied. Ook is er aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden in de techniek.
SHIP is te vinden op het sluizencomplex in IJmuiden aan de Noordersluisweg en is dagelijks (ook op zondag) gratis te bezoeken. Voor meer informatie over SHIP en over de openingstijden en rondleidingen zie: www.SHIP-info.nl