De laatste bewoonster bezoekt de Ruïne van Brederode

De laatste bewoonster bezoekt de Ruïne van Brederode
© Foto RTV Seaport/PR

De laatste bewoonster van de Ruïne van Brederode tot leven tijdens het weekend 16 en 17 september: Yolande de Lalaing. Dochter van stadhouder Lalaing, die op het Binnenhof in Den Haag woonde voordat zij in het huwelijk trad met de heer Reinoud II van Brederode. Ook haar broer Jacques is aanwezig. Hij is de ongeslagen toernooi-ridder van de 15e eeuw, die zijn bevriende ridders meeneemt.
Op het Voorhof kunnen kinderen zich voorbereiden op het ridderschap en met de ridders op de foto. Op de Voorburcht staan de ambachtsvrouwen van de Compagnie van Brederode met wol, vilt en rietvlechten. Daar kun je ook terecht bij onze cateraar Chefs on Tour voor een middeleeuws hapje. De middeleeuwse schilders maken mooie schilderijen en wie ook wil komen tekenen of schilderen kan daar bij aansluiten. Natuurlijk worden er ook verhalen verteld door Aagje de Vertelster. Op zondag om 15.30 uur is als afsluiting ‘De vloek van Brederode’ door verhalenverteller Piet Parée met Yolanthe Cornelisse op de harp. Want hoe komt het toch dat kasteel Brederode maar liefst drie keer in een ruïne veranderd is? Entree bedraagt € 5,-, kinderen 0-3 jaar zijn gratis.
Ruïne van Brederode, Velserenderlaan 2, Santpoort-Zuid. Openingstijden wo en vr 12.00-17.00, weekend 10.00-17.00 uur. Kijk voor het volledige programma met tijden op www.ruinevanbrederode.nl.