Expositie Dorp Velsen geopend

Expositie Dorp Velsen geopend

Op zaterdag 9 september, toepasselijk genoeg op Monumentendag, is onder grote belangstelling de foto-expositie ‘Slechte tijden, goede tijden’ geopend in het voormalige raadhuis in het monumentale dorp Velsen.

De expositie is een initiatief van de 50-jarige stichting Dorp Velsen en laat zien hoe in een halve eeuw tijd Oud-Velsen is herrezen uit de deplorabele toestand waarin het verkeerde nadat het Noordzeekanaal tot twee keer toe was verbreed en daarvoor bijna het halve dorp was gesloopt en afgegraven.

De expositie, waarvoor grotendeels gebruik is gemaakt van de fotocollectie van de vorig jaar helaas overleden Rein Dekker, is tot 1 oktober gratis te bezoeken op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag in het Raadhuis van de Kunst. RTV Seaport was bij de opening, zie de reportage.

%d bloggers liken dit: