Nieuwe buslijnen 385 en 382

Nieuwe buslijnen 385 en 382
RTV Seaport / Foto Ton van Steijn

Velsen is sinds zondag aangesloten op Randstadnet. De nieuwe buslijnen 385 en 382 rijden vaker en bieden comfortabeler vervoer dan hun voorgangers (lijn 75 en 82).

Lijn 385 is een hoogwaardige verbinding tussen IJmuiden aan Zee en Haarlem Station die doordeweeks overdag tenminste 6 keer per uur en in de spits wel 8 tot 10 keer per uur rijdt. Deze bus maakt overdag gebruik van de nieuwe HOV-busbaan en vervangt lijn 75. Op de route komen enkele haltes te vervallen, zoals op de Scheldestraat in IJmuiden.

Lijn 382 is een rechtstreekse verbinding tussen IJmuiden aan Zee en Amsterdam Sloterdijk die in de spits extra vaak rijdt. Connexxion zet hiervoor nieuwe bussen in met comfortabele stoelen en extra veel beenruimte.