Echtpaar Kraaijeveld-Leguit 65 jaar getrouwd

Echtpaar Kraaijeveld-Leguit 65 jaar getrouwd

Dinsdag was het precies 65 jaar geleden dat het echtpaar Kraaijeveld-Leguit in het huwelijk trad. Wethouder Vennik heeft als loco burgemeester de felicitaties namens het gemeentebestuur aan het bruidspaar overgebracht vergezeld van een slagroomtaart.

Mevrouw heeft haar echtgenoot voor het eerst ontmoet in de ijssalon in Sliedrecht waar hij haar een ijsje aanbood toen zij daar op vakantie was.

Vanaf 1952 wonen zij in het huidige huis aan de Daltonstraat in IJmuiden. De heer Kraaijeveld heeft altijd op sleepboten gevaren voor Ballast Nedam, eerst als stuurman en later als kapitein. Samen hebben zij 5 kinderen gekregen, waarvan er een jong is overleden. Meneer is een echte familieman en trots op zijn kleinkinderen en achterkleinkind. Meneer was door zijn werk veel van huis; weken en soms maanden achtereen. Maar hij zei meteen dat het huishouden op rolletjes liep en de opvoeding van de kinderen geen problemen heeft gegeven want ze zijn allemaal goed terecht gekomen.

Het echtpaar ging graag op vakantie waaronder een mooie reis met de kinderen naar Amerika en in de winter langlaufen. Nu gaat dit wat minder makkelijk door de ongemakken van de ouderdom. Maar mevrouw zwemt nog iedere week. Het echtpaar vindt IJmuiden nog altijd een topplaats met bos, duinen en strand. Ze hopen hier nog vele jaren van de te genieten.

%d bloggers liken dit: