Reddingsbrigade beleeft drukste week

Reddingsbrigade beleeft drukste week
Foto: www.ijrb.nl / Ko van Leeuwen

Het mooie zomerweer van afgelopen week bezorgde de lifeguards van de Reddingsbrigade in Nederland een drukke week. De Reddingsbrigade kwam 783 keer in actie.

In 38 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 582 keer werd er eerste hulp verleend, 99 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd, 49 zwemmers die in de problemen waren geraakt werden uit het water gehaald en 26 opvarenden werden in veiligheid gebracht. Daarmee beleefde de vrijwilligers van de Reddingsbrigade de drukste week tot nu toe deze zomer

In IJmuiden kwamen door de oostenwind een aantal surfers en opvarenden in de problemen. Door de aflandige wind waren zij niet meer in staat zelfstandig terug te keren naar het strand. In Wijk aan Zee werden de opvarenden van een omgeslagen bootje in veiligheid gebracht

%d bloggers liken dit: