Orgelconcert in Nieuwe Kerk

Orgelconcert in Nieuwe Kerk
© Foto PR/RTV Seaport

Op vrijdag 25 augustus a.s. wordt in de Nieuwe Kerk, Kanaalstraat 250 in IJmuiden een orgelconcert gegeven door de Apeldoornse organist PETER EILANDER, die gestudeerd heeft aan het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de Jong (piano).
Als concertorganist speelt Peter Eilander zowel in Nederland als in het buitenland. Zo concerteerde hij in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.

Hij is als dirigent actief bij een aantal koren en als docent is hij verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten. Tijdens het concert in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat bespeelt hij de beide orgels in deze kerk met werken van o.a. Bach, Andriessen, Zwart en Vierne.
Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

%d bloggers liken dit: