Reis naar Ierland eindigt in IJmuiden

Reis naar Ierland eindigt in IJmuiden
© Foto KNRM/Pleun de Koning

Op maandagochtend 11:04 kregen de vrijwillige bemanningsleden van KNRM een alarm voor een vaartuig met stuur/ motorproblemen. Het betrof een sportvisboot uit Wieringen van 10 meter die problemen had met de koppeling. De schipper was de enige opvarende aan boord. De sportvisboot was door een nieuwe Ierse eigenaar aangekocht en van Den Oever onderweg naar Nieuwpoort met als uiteindelijke bestemming Ierland.
Reddingboot Nh1816 voer met zeven bemanningsleden naar de betreffende positie, 12 mijl in westelijke richting, waar twee opstappers weren overgezet op de visboot. Bij het inventariseren bleek dat de koppeling was gaan slippen en daardoor de koppelingsplaten verbrand waren.
De reparatie hiervan kon niet op zee gebeuren, dus werd de sportvisboot op sleep meegenomen naar Seaport Marina. Onderweg kwam een politievaartuig poolshoogte nemen en begeleidde de reddingboot en sportvisboot de laatste mijlen tot in de haven. Om 15:00 uur lag de Nh1816 weer gereed voor een volgende uitruk.