Sloop 12-Hoog Orionweg maandag van start

Sloop 12-Hoog Orionweg maandag van start
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Na bijna 50 jaar bewoond te zijn geweest start maandag om 13.00 uur precies de sloop van de 12-hoog flat aan de Orionweg. Nadat het asbest en andere materialen uit de woningen waren verwijderd zijn vrijdag de laatste voorbereidingen getroffen voor de sloop.
Naar verwachting zal het grove werk eind augustus zijn afgerond zodat basisschool De Origon geen hinder ondervindt van de werkzaamheden omdat het nieuwe schooljaar start op maandag 4 september. Op de plek van de 12-hoog flat worden 3 woontorens gebouwd met respectievelijk 21, 28 en 45 appartementen. Het ontwerp voor de nieuwbouw bestaat uit drie op zich staande gebouwen van zes, acht en tien bouwlagen hoog. In totaal gaat het om 71 driekamer- en 23 vierkamer appartementen.