Zondag 6 augustus Publieksdag Forteiland

Zondag 6 augustus Publieksdag Forteiland
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

Op zondag 6 augustus is het Fort IJmuiden weer geopend voor bezoekers. Onder begeleiding van deskundige gidsen kunnen zij een interessante, boeiende en leerzame wandeling maken in en rond het grote pantserfort.
De overtocht naar het Forteiland wordt verzorgd door het m.s. “Koningin Emma” vanaf de Kop van de Haven. De vertrektijden zijn 10.45, 12.45 en 15.10 uur. Retourvaart naar keuze om 13.00, 15.15 of 17.15 uur. Na de rondleiding is het mogelijk om op eigen houtje binnen of buiten nog wat rond te dwalen of op het buitenterras te genieten van een hapje en een drankje. Er kan helaas niet gepind worden. Mindervaliden moeten er rekening mee houden dat het fort niet overal makkelijk begaanbaar is.
Toegangskaarten voor overtocht en rondleiding kosten €12.50 per persoon. Kaarten kunnen vooraf worden besteld via internet www.ijmuidenserondvaart.nl of telefonisch: 0255-511676. Ook aan boord van de “Koningin Emma”kunnen kaarten worden gekocht.

%d bloggers liken dit: