Tien bands op Ramsispodium

Tien bands op Ramsispodium

Zoals eerder gemeld, krijgt het Ramsis Podium tijdens het komende dorpsfeest Santpoort een uitsmijter van formaat. De acht dagen livemuziek bij Ramsis worden op zaterdag 5 augustus afgesloten door Wild Romance, de legendarische band van wijlen Herman Brood.

Het optreden van The Wild Romance zal vooraf worden gegaan door The Cosmic Carnaval, een bijzondere band die dit najaar de theaters in gaat met het werk van de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac.

Daarnaast staan er nog acht andere aantrekkelijke bands op het Ramsispodium. Het begint een week eerder, op zaterdag 29 juli, met de Arrow Classic Rockband. Deze gerenommeerde muzikanten spelen bekende en lekkere rocknummers, die veel op de gelijknamige radiozender te horen zijn. Santpoorts tintje aan de band is zanger Fred Koridon.

Terug van weggeweest is Als de Brandweer. Deze band speelt op zondag 30 uiteenlopende covers die wel bekend zijn, maar niet snel door andere bands worden gespeeld. Maandagavond 31 juli is met Duck & Bear en Sixty Pound voor jonge en grote talenten uit de regio. Duck & Bear brengt meerstemmige pop, soul en America. Sixty Poud doet op een aanstekelijke manier Rock ’n Roll en de muziek van The Beatles herleven.

Dinsdag 1 augustus en woensdag 2 augustus zijn net als voorgaande jaren voor Full Count en Made in Nederland (MIN). Het tienkoppige Full Count maakt met veel zang en toeters een dansbaar feestje met soul, disco, ska en rock. MIN brengt wederom muziek van Nederlandse bodem, variërend van André Hazes en De Dijk tot Anouk en Ilse de Lange. Bijzonder is dit keer het zangduo, dat uit een bekende broer en zus bestaat: Peter en Esther de Haas (Funky Diva Ezz)!

Donderdag 3 augustus wordt ook bijzonder met een ode aan U2, de beroemde Ierse band die deze week in Nederland optreedt. Een mooie aanleiding om de tributeband U22U met de charismatische zanger René Philippo op het Ramsispodium te zetten. Een dag later, op vrijdag 4 augustus, brengen de nu al legendarische Local Boyzz een ode aan alle rockmuziek en de clichés die daarbij horen. Dat wordt weer een groot spektakel!

Ramsispodium 2017: van 29 juli tot en met 5 augustus van 20 tot 24 uur bij shoarma, grill & pizza Ramsis, hoek Hoofdstraat – Terrasweg. Zie ook Facebook/Ramsispodium.