Huttenbouw in Velserbroek

Huttenbouw in Velserbroek
Foto : RTV Seaport / Chris Hoppenbrouwer

De traditionele huttenbouw in Velserbroek is weer van start gegaan. Veel jongeren, zowel meiden als jongens, trekken en duwen aan pallets en sjouwen met lange balken. Het is soms een wedstrijd om de mooiste balk of pallet in de wacht te slepen.

Langzaam komen er de eerste bouwsels van de grond. Bouwtekeningen zijn er niet maar met veel fantasie komen er toch veel verschillende ideeën van de grond. In de avond gaat iedereen weer naar huis, alleen een paar vrijwilligers blijven de nacht over om onverlaten te weren. Het programma biedt nog meer dan alleen een hut bouwen zoals boogschieten, disco, katapultschieten, een hindernisbaan bouwen maar ook gebruiken en meer. Het plezier spat er nu al van af. Hopelijk blijft het weer meewerken.