Beslissingen BRAK, Skaeve Huse & Laantje

Beslissingen BRAK, Skaeve Huse & Laantje
Raadsplein TV

Vlak voor het zomerreces heeft de gemeenteraad op donderdagavond 20 juli in een lange vergadering een aantal lastige knopen doorgehakt.

Aan de noordkant van Velserbroek komen een paar Skaeve Huse, maar de gemeente zal daarbij in nauw overleg met de omwonenden mogelijke overlast zoveel mogelijk zien te voorkomen.

Het kustinformatiecentrum BRAK! wordt een groeimodel; eerst komt er een tijdelijk centrum dat zijn waarde moet bewijzen en voldoende co-financiers moet vinden voor een permanent BRAK! In de tussentijd blijft het Pieter Vermeulen Museum, dat in co-creatie met andere partners onderdeel moet gaan uitmaken van BRAK!, wél zijn volledige subsidie behouden.

En het bestemmingsplan Santpoort-Noord is aangenomen met een amendement, dat lunchroom Laantje de mogelijkheid biedt om een omgevingsvergunning aan te vragen om alsnog haar tuinterras te legaliseren.

Er is veel meer besproken en beslist. Zie daarvoor vanaf zaterdag 22 juli de integrale herhaling van de live-uitzending via Uitzending Gemist op onze website. Op kanaal 40 van Ziggo is deze herhaling te zien op zondag 23-7 en maandag 24-7 om 10 uur, op dinsdag 25-7 om 17 uur en op donderdag 27-7 om 19:20 uur.

Daarnaast maken we een samenvatting aan de hand van een aantal korte interviews met raadsleden.

%d bloggers liken dit: