Primeur Footgolf in stadion geslaagd

Primeur Footgolf in stadion geslaagd
Footgolf bij Telstar

Het idee was van de excentrieke Telstar-directeur Pieter de Waard. Lopend door een bouwmarkt bedacht hij een parcours vooral gebouwd van plastic buizen en slangen, waarop afgelopen zaterdag met succes voor de allereerste keer ter wereld Midget Footgolf in een voetbalstadion is gespeeld. 

Telstar en Rotaryclub Velsen hadden elkaar gevonden om het Footgolf Tournament in het Rabobank IJmondstadion te organiseren. De Rotarians zagen het evenement als een geschikte opvolger van de Highland Games, die zij jarenlang in park Velserbeek hielden.

Veertien bedrijventeams van elk vijf mannen en/of vrouwen legden zaterdagmiddag het parcours van achttien holes af. Zij kregen tips van Simon Wetzel, de beste footgolfer van Nederland. Het publiek was ook welkom, aan de rand van het veld was een horecaplein ingericht en vanaf de oude sta-tribune speelde de band Full Count aanstekelijke hits. Na afloop genoten de deelnemers en organisatie van een heerlijk Indisch buffet.

De opbrengst van de geslaagde middag gaat naar drie lokale goede doelen. Het kan haast niet anders, of volgend jaar organiseren Rotaryclub Velsen en Telstar het tweede Footgolf Tournament.

 

%d bloggers liken dit: