Open dag bij VTV in Velsen Noord

Open dag bij VTV in Velsen Noord
RTV Seaport : Chris Hoppenbrouwer

Onder een blakend zonnetje hield Volks Tuin Vereniging open dag. Vlak na de opening liep het nog niet storm met bezoekers, maar de stemming zat er toch al aardig in. De oliebollenbakker was er vroeg bij dit jaar en de kantine had een heel apart menu. De volkstuin zelf lag er spic en span bij, gelijk een paradijs. De volkstuin wordt omringt door hoge bomen. De tuin wordt doorsneden door vele betegelde paden en daar staan weer vele huisjes aan. Huisjes van allerlei grootte en vorm. Huisjes die alleen bestemd zijn voor het opbergen van gereedschap tot kleine villaatjes. De oude vorm van volkstuin met groente en aardappelen is veelal verwisseld met een bloemenzee. En een rust die daar heerst, enorm. Je bent er geen lid meer van een jachtige wereld, die is hier niet aanwezig. Het tempo van het leven houdt hier gelijke tred met de groei van bloemen en planten.