Bel Canto zingt Verdi

Bel Canto zingt Verdi
RTV Seaport / Fotograaf Chris Hoppenbrouwer

Zaterdagavond (9-7-2017) zong het Velser operagezelschap Bel Canto in de Engelmunduskerk in Driehuis delen uit de opera’s Aida en Macbeth. Onder de bezielende leiding van Marco Bons bracht het koor vier liederen uit de opera Aida ten gehore en acht liederen uit de opera Macbeth, allen gecomponeerd door Guiseppe Verdi.
Marco Bons leidde de liederen redelijk uitgebreid in en dat is voor de gewone luisteraar een prettige bijkomstigheid, want dan krijgt de muziek meer diepgang. Het koor was op dreef en zong voorbeeldig in de Engelmunduskerk. Het klonk allemaal uitstekend en de verschillende partijen (Sopranen tot de bassen) kwamen goed tot hun recht. Het was een lust voor het oor in een kerk met een goede acoustiek.
NB. op 12 september kunt u een kijkje nemen in een open repetitie om eens te snuiven aan het zingen in een operakoor.