Woensdag Street League in Velsen-Noord

Woensdag Street League in Velsen-Noord
Foto Ron Pichel

Woensdag 5 juli is de laatste voorronde van de Telstar Street League 2017. Vanaf 17 uur gaan tenminste drie teams in de voetbalkooi aan het Stratingplantsoen de sportieve strijd met elkaar aan.

Inzet is een plek in de finale-ronde op 13 oktober in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Daarvoor dienen de teams van 12- tot 16-jarigen niet alleen goed te voetballen, maar ook een wijkbijdrage te doen.

Tijdens de voorrondes zijn er ook side-activiteiten, een multiculti-quiz en hapjes en drankjes uit een andere cultuur. In Velsen-Noord staat Syrië centraal. Eerder waren dat bijvoorbeeld Turkije op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk en Marokko op het Flevoplein in Haarlem-Noord.

Zie de video-impressies van de voorrondes op het Cruijff Court, waar Ruud Geels de officiële aftrap van de Street League 2017 verrichtte, en op het Flevoplein, waar een meisjesteam het opnam tegen een jongensteam.

In Velsen-Noord is er een primeur, daar zal een gemengd team deelnemen. Als zij de finale halen, heeft de organisatie een probleem: komt het dan in jongens- of de meidenpoule?