Boek over aanleg nieuwe zeesluis

Boek over aanleg nieuwe zeesluis

Met de bouw van de nieuwe zeesluis, de grootste ter wereld, ondergaat de monding van het Noordzeekanaal een metamorfose. In het najaar verschijnt hierover het boek ‘Een nieuwe voordeur’.

Het boek, dat het reusachtige project en de gevolgen voor de gebruikers en omwonenden beschrijft, bestaat uit de bundeling van 23 verhalen die eerder in de IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland zijn verschenen. De titel verwijst naar een uitspraak van minister Melanie Schultz van Haegen bij het officiële startschot van de aanleg in september 2016.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer de revolutionaire manier van bouwen, de gevolgen voor de sleepdiensten, het Loodswezen, de Vletterlieden, het Sluisleidingscentrum, de bewoners van Sluiseiland, de cruisevaart, duurzaamheid en de landelijke inpassing van het sluizencomplex.

De auteurs spraken hiervoor met tientallen mensen die direct of indirect met de sluis te maken hebben. Het boek bestaat uit 84 pagina’s full-colour, kost 12,50 euro ex. BTW, komt uit in november en kan nu al worden besteld via e-mail: zeesluis@studio2media.nl