Op zoek naar JOP in Zee- en Duinwijk

Op zoek naar JOP in Zee- en Duinwijk
Foto gemeente Velsen

Op donderdag 15 juni ging een kleine groep buurtbewoners al fietsend door Zee- en Duinwijk in IJmuiden op zoek naar een nieuwe locatie voor een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). In de wijk is er de nodige discussie over de plek van deze plek.

De huidige JOP op het veldje bij bij buurtcentrum De Dwarsligger voldoet niet meer. Daarnaast is er de wens om dit veldje op te knappen voor het aanzicht van de wijk. Een hangplek past daar niet bij, hoewel een JOP officieel niet zo mag worden genoemd. Een JOP is bedoeld als een plek waar kunnen jongeren elkaar ontmoeten om vervolgens iets te gaan ondernemen. In de praktijk willen ze er ook wel blijven hangen.

De belangstellenden voor de zoektocht fietsten samen met vertegenwoordigers van de gemeente, het wijkplatform Zee- en Duinwijk, Streetcornerwork en Jongerenwerk langs een aantal locaties die eerder als alternatief door bewoners waren genoemd, zoals bij het basketveld of het Johan Cruyffcourt op het Pleiadenplantsoen of achter de sportschool aan de Wouwenkoplaan. De laatste twee locaties vond men unaniem niet geschikt. Ook een heroverweging van het voornoemde veldje bij buurtcentrum De Dwarsligger viel niet in goede aarde.

Er zijn nu nog  twee locaties in beeld: het veldje tegenover Groot Helmduin en de plek bij het basketbalveld op het Pleiadenplantsoen. Deze worden de komende tijd door de gemeente beoordeeld.