Booreiland op het Havenfestival

Booreiland op het Havenfestival
Foto: RTV Seaport

RTV Seaport was te gast op het boorplatform. Met goede moed begonnen maar na 2 uur trap op en trap af kwamen we met stijve kuiten weer op de wal. We konden zien wat een complexe fabriek hier aan de wal lag.

Overal kabels en pijpen, grote en kleine motoren en boven alles steken dan 3 poten waarop het platform staat. Wanneer het platform naar zee gaat worden de poten ingetrokken, allemaal met 36 elektrische motoren die grote tandwielen aandrijven en langs tanden op de poten. Op zee gebeurt het omgekeerde en gaan de poten omgaan naar de zeebodem en komt boven het water uit. Wij liepen met een clubje mensen mee. We werden keurig rondgeleid door een “gids” die ons volgoot met technische feiten. De mensen om ons heen hadden daarop weer veel vragen die heel keurig werden toegelicht in begrijpelijke woorden. Al met al een wetenswaardig en keurig verzorgd uitstapje.