Vaatje haring levert 50.000 euro op

Vaatje haring levert 50.000 euro op
© RTV Seaport / Ron Pichel

Het tweede vaatje Hollandse Nieuwe, dat na het eerste vaatje in Scheveningen traditiegetrouw wordt geveild in IJmuiden bij Brasserie & Restaurant De IJmond, heeft dinsdagavond 50.000 euro opgeleverd. Dat is hetzelfde bedrag als vorig jaar.

Dinsdagmiddag bracht de Heemskerkse coureur Max Koebolt met zijn snelle bolide het tweede vaatje haring bij restaurant De IJmond en overhandigde het aan Judith Nieborg. Tientallen ondernemers en directeuren waren in De IJmond aanwezig om te bieden op het vaatje nieuwe haring. Ook de gemeente was met enkele wethouders vertegenwoordigd. Veilingmeester Steef Hammerstein, commercieel directeur van Telstar en een goede bekende van veel van de aanwezige zakenmensen, hanteerde het zogenaamde Amerikaanse systeem. Daarbij is geen sprake van een hoogste bieder, maar worden alle bedragen bij elkaar opgeteld. Daarmee kwam het totaalbedrag van IJmuiden aardig in de buurt van de veiling op de Scheveningse visafslag, waar de hoogste bieder dinsdagmiddag 65.000 euro neertelde.

De opbrengst van het tweede vaatje wordt gedeeld door de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk en de stichting United for Dennis. De haring uit het vaatje zelf wordt komend weekend op het Havenfestival uitgedeeld aan een groep mindervalide IJmonders die door OIG/IHD naar de Trawlerkade wordt gebracht.(BRON : Friso Huizinga/De Jutter/De Hofgeest)