Havenfestival: terug van weggeweest

Havenfestival: terug van weggeweest
Logo Havenfestival

Het Havenfestival IJmond is terug van weggeweest! Nadat in 2016 het besluit was genomen om geen festival te organiseren wordt de Trawlerkade het aanstaande weekend opnieuw omgetoverd tot festivalterrein.
De meer dan 50 optredens worden verdeeld over vier podia en de kade. Het Rabobank Hoofdpodium staat naast het boorplatform Paragon C463. De hele dag zijn op dit podium optredens van regionale muzikanten. Zaterdagavond is het groot feest met Martijn Fischer (IJmuiden zingt Hazes), Lange Frans, Stijl Achterover en Full Count. Nieuw in het programma zijn het Young Talent Stage, de flyboard-demonstraties en het Culinair Plein waar restaurants en cateraars uit IJmuiden de lekkerste lokale producten bereiden.
Ook het kinderplein met de bekende strippenkaart keert terug. Hier kan worden geklommen, geknutseld, geknoopt en gesprongen. Kunst op de Kade is opnieuw gehuisvest in het pand van Klaas de Boer waar elf kunstenaars uit de IJmond exposeren. De Vissershaven ligt vol met interessante schepen, waar mee o.a. gratis rondvaarten gemaakt kunnen worden. De Marine en de vertrouwde zwenkkraan Het Nijlpaard zijn ook weer van de partij. Kortom genoeg te beleven. Voor het programma en de laatste informatie: www.havenfestivalijmond.nl