Street League afgetrapt op Cruijff Court

Street League afgetrapt op Cruijff Court
Johan Cruijff Court IJmuiden

Woensdagmiddag en -avond is de eerste voorronde van de Telstar Street League 2017 gespeeld op het Cruijff Court in IJmuiden. Na de officiële aftrap door Telstar-coryfee en ex-international Ruud Geels, gingen drie jongensteams en één meisjesteam de sportieve strijd met elkaar aan.

De wedstrijdjes werden in goede banen geleid door de Telstarspelers Oussama Zamouri en Donny van Iperen, die als scheidrechters fungeerden. Nieuw dit jaar zijn diverse extra’s, georganiseerd door de gemeente en de stichting Cultureel Festival Velsen, die in het teken staan van ontmoeting tussen de diverse culturen.

Zo was er multiculti-quiz en werden er door de Marokkaanse gemeenschap diverse hapjes en drankjes geserveerd, die gretig aftrek vonden. Saillant detail: de mensen achter deze kraam mochten zelf niet eten en drinken vanwege de Ramadan. Ook konden de deelnemers ter afwisseling in hilarische pakken Sumoworstelen en Rokjesvoetbal spelen.

De voorronde op het Cruijff Court werd (bijna traditiegetrouw) gewonnen door FC Zeewijk. Of zij de finaleronde halen (na de zomer in het Telstarstadion) is echter nog niet zeker. Daarvoor moeten zij ook een zogenaamde wijkbijdrage leveren. De komende woensdagen zijn er nog voorrondes op het Flevoplein in Haarlem-Noord, het Homburgplantsoen in IJmuiden en het Stratingplantsoen in Velsen-Noord.

Zie voor meer informatie www.telstarstreetleague.nl. Een videoreportage is te zien via de website van RTV Seaport.

%d bloggers liken dit: