De BeestenBende weer in actie

De BeestenBende weer in actie
Foto: RTVSeaport / Chris Hoppenbrouwer

In samenwerking met het Sociaal Wijkteam, het Wijkplatform en de Gemeente waren er weer veel BeestenBenders in actie gekomen om het straatvuil, dat anderen achterlieten, weer met velen op te ruimen.

Met vuilknijper en met vuilniszak gewapend en pet op waren vele kinderen bezig om het Moerbergplantsoen en omgeving weer schoon te maken. Na hun actie kregen zij een ijsje en/of een leuk plantje. Het Pieter Vermeulenmuseum liet zien hoe lang het weggegooide vuil in het milieu blijft liggen als je het zomaar weggooit en laat liggen; tot wel honderd jaar. Wat bijzonder was dat een aantal mensen uit Eritrea zich lieten zien. Zij hadden lekkere hapjes gemaakt en waren bezig hun koffie te branden. Zij deelden dit aan de aanwezigen uit die soms met een beetje schroom eerst wilden weten wat het was voordat zij het nuttigden.

%d bloggers liken dit: