IJmonders fietsen voor clubkas op 11/6

IJmonders fietsen voor clubkas op 11/6
©Rabobank

Op zondag 11 juni stappen ruim 4.000 leden van 187 verenigingen en stichtingen uit de IJmond weer op de fiets om geld in te zamelen voor de clubkas. De totale donatie kan oplopen tot 500 euro per club.

In onze regio is het verenigingsleven enorm actief’’, aldus directievoorzitter Jakob Klompien van Rabobank IJmond. ,,Om dit te ondersteunen en onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen zet de Rabobank zich graag in. Door het organiseren van de Rabobank Fietsdag leveren we met elkaar een bijdrage aan het lokale verenigingsleven en dat is iets waar wij heel trots op zijn.’’
Starten en finishen kan tussen 09.30 en 12.00 uur het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid, Korenmolen De Zandhaas in Santpoort-Noord, Restaurant Onder de Platanen in Velsen-Zuid, De Smaeckkamer in Beverwijk, De Patatoloog in Heemskerk, IJsclub Kees Jongert in Heemskerk en de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid.
Iedere deelnemer die de fietsroute uitrijdt ontvangt een donatie voor de clubkas. Route Noord is 25 kilometer lang en levert 10 euro per volle stempelkaart op. Dat geldt ook voor Route Zuid. Route IJmond is 55 kilometer lang en levert 15 euro op. Inleveren van volle stempelkaarten kan tot 16.00 uur op de plek waar de deelnemers zijn gestart.
Bij alle start- en finishlocaties zorgen lokale verenigingen voor een muzikale noot. Zij verdienen hiermee ook een donatie voor de clubkas. Het thema van de Rabobank Fietsdag is vitaliteit. Daarom krijgen alle fietsers een appeltje aangeboden. Onderweg kunnen alle deelnemers een kopje koffie, thee of een ijsje halen met de coupon die aan de stempelkaart zit. Om de fietsdag in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet en is op de route EHBO aanwezig.
Deelname aan de Rabobank Fietsdag is voorbehouden aan verenigingen en stichtingen die bij Rabobank IJmond bankieren.
Zie ook www.rabobank.nl/ijmond.