Beissel Maatschappelijk Speler Telstar

Beissel Maatschappelijk Speler Telstar
Foto Pieter Hoogeveen /1963 Pictures

Tom Beissel (rechts) is uitgeroepen tot de Maatschappelijk Speler van Telstar in het seizoen 2016-17. De jonge rechtsback ontving hiervoor een award en een prepaid creditcard met een mooi bedrag van sponsor Pay2d.

Veel Witte Leeuwen voelen zich betrokken bij de maatschappelijke activiteiten van de stichting Telstar Thuis in de Wijk en de club en zetten zich daarvoor actief in. Het was daarom niet eenvoudig voor de jury om één speler uit te kiezen. Uiteindelijk viel de keuze op Tom Beissel, omdat hij bij drie programma’s betrokken was. Bij Playing for Success was hij regelmatig beschikbaar voor bijvoorbeeld de interviewopdracht en de certificeringen, bij  de Telstar Street League was hij meerder malen scheidsrechter en bij School’s cool IJmond heeft hij als mentor een jaar lang brugklasser Abdoel begeleid. Wekelijks ging hij daarvoor naar de leerling thuis in Heemskerk.

Mede door een paar vervelende blessures is het Tom Beissel helaas niet gelukt om zich in de basis van Telstar te spelen. Hij maakt daarom de overstap naar de tweede divisieclub De Treffers in Groesbeek, vlak bij zijn geboorteplaats. Bij Telstar Thuis in de Wijk was Tom echter wel een vaste waarde en zal zijn inbreng worden gemist.